Wednesday, 18 May 2011

Tips macam mana nak kenal pasti perempuan itu merajuk

Yawww~ entri yang lepas kan aku cerita pasal cara nak pujuk perempuan yang tacing merajuk bla bla bla watever~ =.= . tapi cuba bayangkan kalau korang ni jenis yang sengal lambat nak detect yang dia tu tengah tacing dan merajuk, sebabnya kalau nak dihuraikan merajuk ni ada peringkat dia gak iaitu ~:


  • merajuk senyap
    • ~ala tacing sikit jer tu...biasa la, pempuan tu suoh laki tu belikan dia blackberrry..tapi laki tu jawab" awak ingat saya ni peti cash ke? " peh sentap~
  • merajuk nenade
    • yang ni biasanya nakkan perhatian lebih jer~ contohnya kononla laki tu janji nak deting..tapi cancel..hahaha dah tacing
  • merajuk kebaabooom~ meletop isi rumah..dan disitu kemungkinan insiden piring terbang berlaku
    • yang ni....er..ini bukan merajuk kot.ini bergaduh da ni..hahaha lu kantoi main awek ke der? ke lu kuat sangat mancing..asik asik mancing..takpun..asik citer pasal bola bola bola jek..=.=..hahaha

erm..kebiasaannya kalau merajuk nenade dan yang kebaaboom tu memang senang kelihatan~ dari jauh dah tau dah yang dia tu merajuk~ kalau yang ada facebook tu siap  tulis camni kat facebook " saya menci xxxxxxx.ok fine kita clash..dia jahat!! wuu wuu~" 



yang menjadi masalahnya ialah jenis yang pertama tu.jenis yang senyap je...jenis macam ni susah tau..sebab kalau diabaikan nanti ia akan parah ..pastu makan hati ..makan dalam...dan kesudahannya kebaaboom! meletop.  oleh itu macam mana korang nak tau ya yang dia tu merajuk? ok cekedout :~

  • perangai dia akan jadi lain sikit ~nak kata piyed takpun..hurm
  • kalau jawab sms , biasa dia jawab panjang berjela..tapi yang ni dia akan jawab sekerat je ~ contoh : ya, hurm.. ok...last skali dia x reply pon sms..erk
  • dia akan perli dalam setiap gerak geri korang... contohnya korang nak pergi main futsal..pastu dia call la ajak kuar~ ko pun cakap la gi main futsal *jujur then dia pun jawab macam ni " ok awak main la futsal tu puas puas sampai lebam yek~ "

erm..dah apa lagi.. tepuk dada tanya diri sendiri~ aku ada buat salah ke.. hahaha selamat beramal~ bye


mood: tak tahu macammana nak ketahui wanita yang manja~ eh?

9 suka minum Orenzsusu:

riben putih said...

hati wanita lembut seprti kapas...kasar hanya pd luaran saje...bukan meminta perhatian,tp itulah wanita,mudah tacing..so,renung2kan dan selamat beramal...hihi

tiQz said...

hati perempuan cepat je sjuk.... malas nak merajuk lama2...

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

no komen from me..

mmg xpro perkara ni..

hahah

mad khaz said...

hahaha,tengok orang lah kot. :P

siti aniza said...

hahaha.. sye suka.. tpi, biasanya bukan saya yg merajuk.. si dia yg kuat merajuk.. btw, entry ni best.. hahahaha

AesyaZealous said...

byk tips ko. mesti pengalaman lebih ni..hoho

Nebengz... said...

@AesyaZealous ecah~ takda maknanya ~ hahaha aku ni kan pemerhati bertauliah..hahaha

Nebengz... said...

@LinE PuTih LiNe HiTaM betul ke ni....hahahaah aku tak caya!

Nebengz... said...

@riben putih ok saya akan amalkan~ hihihihihi