Friday, 11 February 2011

Dream High korean drama review and free download

Hari ni aku baru tengok cerita drama korea iaitu dream high. peh, poyo tak aku?...lelaki tengok citer korea. ok anda boleh muntah sekarang, haha. Dengan berbekalkanstreamyx berkelajuan aku pun tak tahu berapa laju dia *kalau download paling tinggi 300kbps, aku boleh mendownload drama ini. Damn, tak lengkap lagi episode ni,apsal ada 15 je link yang wujud, sepatutnya 16.. memang lah, cerita baru ni ..tu pun mujur ada orang nak upload. takpe tunggu.. nanti lengkap la link tu.






Antara muka-muka yang mungkin menjadi kegilaan awek-awek malaysiamenghiasi drama ini







Taecyeon(2pm)

Suzy (miss a)


Drama ini kalau korang tengok episod pertama kan, first impression korang akan lihat drama ini macam program realiti akademi fantasia ataupun mentor ataupun yang sewaktu dengannya,dimana mereka memasang impian  untuk menjadi penyanyi aka superstar. cuma yang lainnya ia bukan program realiti,  tetapi merupakan sekolah fantasi yang direka-reka dalam cerita ini seperti filem highschool musical. maknanya diorang pergi audition kat sekolah tu untuk menjadi pelajar supaya nanti boleh menjadi artis. err..korang paham tak apa aku nak terangkan ni? minta maaf la aku baru tengok episod pertama.. kalau blur lagi baca je la article aku copy paste kat bawah ni,*malas nak translate

Synopsis (taken from KBS):
Kirin arts High School is a prestigious school which trains students how to dance and sing. The director and 4 fellow teachers operate the school and they are strict teachers who never overlook students being neglecting and not practicing. These talented, strict teachers have produced majority of stars and now they are waiting for new students to cultivate. This year, a group of special kids enter into the school. Song Sam-Dong lives in the country side and dreams of becoming an owner of a stock farm. However, after he falls in love with Ko Hye-Mi at first sight, he follows her to Kirin Arts High School. There, he discovers his musical talent and strives to become a world-class singer. Jin-Kuk is a gifted dancer, but a troublesome kid. He has grown up rebelling against authority but the director sees the potential in him and encourages Jin-Kuk to enroll in the school. There, Jin-Kuk’s talent blossoms and he’s now eager to become a global star. Ko Hye-mi looks like a confident girl but she is hiding pain and sadness behind her proud smile as her family falls into debt. She is loved by both Jin-Kuk and Sam-dong. Students, with all different charms and personalities, meet at Kirin Arts High School, where they slowly pour their hearts out to each other, and become friends…or for some of them, lovers.. Follow the lives of these students who struggle to become a world star at “Dream High”.

sapa-sapa yang nak download cerita ni boleh la singgah kat blog ni, aku pun tengah download kat sini

free download mediafire

free download megaupload

0 suka minum Orenzsusu: