Saturday, 19 March 2011

"Tanya Fahmi: Aku Ni Tak Cantik Ke?"

Minta maaf ya aesya zealous dan linehitamputih..korang tag aku dah berzaman dah..baru hari ni aku nak buat segmen ni..


kalau korang nak tau..segmen ni dianjurkan oleh Brader hensem Fahmi...klik sini ke blog Fahmi


Apakah maksud kecantikan. Bagaimana seseorang itu boleh dikatakan cantik?


Bagi nebengz...cantik tu terbahagi kepada dua..cantik rupa paras dan cantik perwatakan...pada pandangan pertama bagi nebengz kalau nak bagitau yang seseorang tu cantik mestilah dari paras rupa.. sumpah nebengz suka tengok muka orang dulu sebelum part-part lain sebab muka tu penting..yaww.. dari perwatakan pula..korang tengok awek tu..peh cun giler..dah kenal-kenal...peh cam harem perangai..dah la gegey...kuku besi pula tu! err....cantik ke gitu perangai dia??? huh!


Adakah kecantikan itu penting? Kenapa?
.dari raut muka korang boleh kenal perasaan dia...masalah dia..cara hidup dia...contoh kalau ko tengok muka budak tu messy semacam je...maybe dia ada masalah..ataupun terlalu sibuk... ataupun dia ni memang malas yang terlampau!! dan korang tengok muka budak tu bersih gila...comel doe! mesti korang kata dia ni pembersih...rajin mekap muka..dan pandai bergaya...korang suka kan orang cakap gitu  kata korang?? betul tak?. dan secara tidak langsung bila orang cakap begitu tahap keyakinan korang akan melonjak-lonjak naik setinggi gunung everest...hahaha


.Apa perasaan anda bila ada orang cakap anda tak cantik?
Nebengz memang tak cantik pun..tapi smart..huahuahua....pegi lantak la korang...kalau diorang cakap tak cantik..apa lagi...check-check la rupa diri nie..tanya kat member..."wei...kena ke aku punya style ni? " kalau member ko ckap ko pakai macam badut ...ko paham-paham la kan.....huhuhuhuh


Kongsikan satu tips kecantikan yang boleh dipraktikkan bersama
 satu je? ok la..sebab Nebengz lebih pentingkan muka daripada yang lain..so nebengz cadangkan kepada lelaki lain ..sila pakai pencuci muka garnier for men.. siyes nebengz pakai dah 3 bulan...member nebengz tanya...eh?? apsal kau ni makin putih plak?  .....hahahaha *pasan


sape nak kena tag ni?? 


yuyu zulaikha
Iela Abul





Dream High ; Kalau nak berjaya tak mustahil kan...



(Dream High)

I Dream High, i dream, when its hard i close my eyes
While i imagine that moment i get up



I shake at the end of fear
Afraid of falling like a baby bird who cant fly up
Can I do it, will my dream come true
one by one my walking goes when i get afraid
I Dream High, I dream, when im tired i close my eyes
I keep imagining that dream while i get up
I can fly high, i belive that i can go up in that sky
Open my wings, fly freely up more then anyone



I need courage that will stand the fallen me
I dust the dust, Courage that will stand me and jump once a again
Belive in myself once more, Belive in my faith
Bet everything, and im going to jump a wall taller then me



I dream high, i dream, when im tired i close my eyes
Imagning that my dream will come true while i (again) get up
I can fly high i belive in that i will go up in that sky
Open my wings and (i'm) going to fly more freely than anyone has



Dream high a chance to fly high
Dream high a chance to fly high
Bye bye to the hurts
Fly high like the stars in the sky
Open your dreams, time for you to shine
Starting Now, gotta make em mine
Dont be afraid of the future in you hands, walk in confidance now
You can't stop destiney now
Whole new fantasy is open in front of your eyes
So hold my hand now
Our stop is the same now, dont give up on your dreams
When your young dream high everyone

I dream high, I dream, when im tired i close my eyes
Imagine the dream coming true while getting up
I can fly high, i belive that i can go up that sky
Open my wings and fly high freely then anyone else

*penat aku cari lyric dream high with english translation ni 

***************
Serius nebengz memang suka dengan lagu ni kalau korang nak tau lagu ini merupakan sountrack drama korea iaitu dream high.. nak tau lebih lanjut mengenai drama korea ini cuma perlu tengok kat review ini.

apa yang menarik bagi nebengz mengenai lagu ini ialah lirik  dia..kalau korang dengar yang korea punya memangla korang tak paham ..melainkan korang ni orang korea ataupun dah belaja bahasa korea....tak kisah la...tengok je english translation kat atas tu...

kalau diteliti maksud lirik dia...nebengz konklusikan lagu ni mencerita kan pada kita supaya kita ini mestilah bercita-cita tinggi...tak kisah la korang nak jadi aper...jadi doktor ke...jurutera ke.. semangat untuk menggapai cita-cita tu mesti ada

masalah? dugaan? itu semua satu cabaran...jangan putus asa...jangan  gentar..selagi kita berusaha kita dapat  apa yang kita mahu...lebih baik dari hari ini...lebih baik daripada hari semalam.

nak berjaya...apa yang kita perlu? pastinya usaha..doa saja tak cukup der...ibaratnya kau cakap kau nak beli kasut kat pavillion ..tapi kau tak pergi...so dapat tak kasut tu?? tak dapat kan?

apa yang penting untuk berjaya...pasang impian....usaha....dan jangan putus asa...okbai sekian entri kali ini.




Friday, 18 March 2011

Balik kampung :part 2


Nak paham lebih mendalam sila ikuti entri sebelum ini .....

Apa yang menarik yang korang akan jumpa masa naik bas lompat..cth bas rapid:
  • menaiki bas ini tidak memerlukan anda membeli tiket bas sebelum perjalanan bermula. anda cuma perlu tunggu bas, naik dan bayar pada masa itu juga...
  • penumpang bas akan bertukar dari semasa ke semasa....tak la bosan sangat kan? awek tu turun...awek ni naik...abg hensem tu turun...abg hensem ni naik...yaww!!
  • korang boleh merasai perasaan seperti bermain roller coaster ..gedegang gedegung...bas tu terloncat-loncat...pasni takyah da la pagi funfair ke timesquare ke genting...nek bas loncat jek!
Apa etika yang perlu ada kalau korang nak naik bas loncat..dan pendapat aku
  • Pastikan korang tidak memakai pakaian yang menjolok mata ...baik laki atau pempuan..pakai je lah pakaian yang sedap orang memandang..takya la pakai baju mandi pegi naik bas! ada paham??
  • Pastikan korang tidak membuat pencemaran bau yang melampau...contohnya apa? kalau pempuan tak payah la pakai minyak wangi berlebih lebih...yang lelaki pulak...jangan la korang nak dilabelkan seperti mat bangla.."bau macam bangla la mamat ni' wuek....nak ke macam tu? pakai la deodorant der....cam nebengz..pakai axe (sambil buat gaya asmirandah)

  • anda dilarang sekali lagi membawa barangan terlarang seperti kucing, anjing? mengkarung , atau apa-apa binatang peliharaan yang boleh membuat kacau bilau  di dalam bas nanti.. 
  • sekali lagi...pencemaran bau...semalam aku tengok genk budak2 kecik suke hati dia je isap rokok dalam bas....eh korang bajet macho ke wat camtu?? sangat annoying dan menjengkelkan tau!!
  • Pastikan korang tidak membuat pencemaran bunyi yang melampau...kalau nak dengar mp3..sila pakai handfree...takya ngade-ngade nak loudspeaker...jangan la korang belagak bajet lagu yang korang pasang tu cambest je...selera orang lain-lain der.. lagi satu...kalau bajet nak main msg masa naik bas..silent la wei......ko ingat aku nak dengar ke ringtone msg ko selang satu minit? demm! so annoying!
  • makcik makcik oiii....kalau nak bersembang ke..nak mengumpat ke....sila kurangkan volume yek?.....kang tak pasal saya dapat dosa kering hasil dengar korang mengumpat tu...grrrrr
  • eh kapalayar kapalayar sekalian??? tak payah la korang nak bernoti noti kat belakang bas tu....ishh maksiat!!



Eh..macam sama la music dia

Nebengz senaraikan versi music made in Malaysia yang macam sama je dengan band luar negara.. Yaww... tengok aje lah!!

Hujan


The Stroke

Balik kampung :part 1

Perhatian: Entri kali ini mempunyai unsur metafora yang melampau..kalau tak faham isi tersiratnya jangan salahkan saya ya?

Semalam nebengz balik kampung ...yeahh sukenye dalam hati bila balik kampung...sapa tak suka??? ishh takmungkinlah tak suka balik kampung...macam orang hinduskan cakap..nehi nehiiiiiiiii

cuma kali ini nebengz balik kampung lain sikit....biasa balik dengan awek sorang tu...sebab awek nebengz miss Darina tu....ok! ex darina... kena kebas dengan laki lain...terpaksa la nebengz mencari pengganti yang lain untuk dijadikan teman seperjuangan....sob sob...

Tak susah pun.... bekas couple nebengz dolu-dolu kan ada...erk.. desperate sangat ke nebengz ni? ..ahh lantak korang la nak kate aper...hari tu jugak nebengz call die...fuhh lega...dia jawab panggilan Nebengzz.."cik mira...teman i balik kampung nak tak? ..nanti i banje la big apple ..." yess! dia cakap boleh!!

Tunggu cik mira ni memang menyakitkan hati... masa tu nebengz dah buat muka ketat..hahaha..nyaris-nyaris  nebengz putus asa...nasib baik dia sampai...fuhh lega...boleh dating-dating...huhuhuu



sampai kat kemaman je cik mira ni wat hal...ishh macam-macam la awek ni...nebengz nak ajak dating pun nak ngade-ngade..huh dengan kejam je dia tinggalkan nebengz....sob sob sedihnya hati ini.... 

nasib baik masa tu nebengz jumpa awek cun kat kemaman...nama dia miss suhaila..."hai awak..nak gi mana ni?" layan punya layan...ayat punya ayat...yess dapat ejas!! nebengz ajak dia lepak-lepak kat kuantan...dia setuju...huahuahua



sampai kat kuantan je...miss suhaila kata dia nak pergi tempat lain..ada kerja nak disiapkan..tak kisah la..yang penting nebengzz dah dapat akaun fesbuk dia...huahuhuhua

masa kat kuantan tu...nebengz tak tahu lah..ada awek mat salleh tanya nebengz...nama dia aper yek? haaa! nama dia miss jessica liana ....peh cair nebengz tengok dia masa tu...dia tanya macam mana nak pergi jengka....dah terlangsung nebengz nak balik jengka gak masa tu kan...apalagi nebengz cakap la "ok jess..i can show you where jengka ".....

************

Yuhu....dah sampai kampung!!!!!!!!!


Ps: lepas ni nak cari awek baru... nama dia ... wan Teffany lisa...huhuhuhu

Thursday, 17 March 2011

Cemburu weh..

Apsal laptop aku hilang?...sapa curi sapa curi................sedihnya hati ini ...layan je lah lagu nih ...taknak dengar? sila [x] page ini..


video



Hidup ini bagai layang-layang kesorangan sepi
Ditempuh arah tujuanmu wahai oh gadisku
Memikirkanmu wahai si jelita
Oh dimana hilangnya dirimu itu

Hancur hatiku siapa yang tahu
Cemburu jiwa menusuk kalbu
Wooowooo...
Kau dan si dia bercumbu cumbuan
Namun aku tidak pernah kau endahkan

Mungkin ini satu dugaan yang menimpa diriku ini
Tak siapa yang tahu bagaimana yang ku rasakan
Tiada daya hendak ku meluah isi hatiku

Hanya lagu yang ku ciptakan

Wednesday, 16 March 2011

Bukan salah saya!!!

loji nuklear di fukushima meletup

Eh.. bukan salah nebengz loji  nuklear di fukushima meletup...eh apa kena mengena dengan nebengz ni? huh! 

pagi tadi nebengz bangun tidur...dalam pukul 9.30 pagi... masa tu mamai lagi 

hajat nak pegi kuliah macam biasa la...nebengz kan pelajar yang cemerlang...hohoho..tapi lepas tengok kat luar rumah je...nebengz tercengang...ha?

alamak..hujan lebat la...macammana nak pergi kuliah ni? kalau ada kereta boleh la pergi...ni naik motosikal....kang kena hujan tak pasal-pasal kena kesan radiasi nuklear kat jepun tu...(percaya berita yg tak pasti).hadess nebengz taknak.....


dengan rasa hampa.....apa lagi....sambung tidur la....tido+hujan=best....woot woottt..kan nebengz dah cakap..bukan salah saya!!



Yaww kucing ni kaler pink!


ingat pink panther je yek ada warna pink...cer tengok cer tengok kucing kat atas ni....warna pink kan? photoshop? eh...maneder...nebengz jumpa kat google je gambar ni...blog sapa pun nebengz tak ingat..



nebengz baca kat blog sapa tah...sori yek owner gambar kucing pink ni..nebengz tak ingat blog sapa...masa google tu main save jek gambar....tapi nebengz ingat penulis blog tu kata kucing ni  terendam/tersimbah air sirap bandung masa kenduri....tu la pasal kena sumpah jadi kaler pink.... korang caya ke tak? .......entah la...hurm...



tak kisah la ...yang penting kucing ni nampak comel la...kalau warna oren, kelabu , tompok-tompok kan dah biasa korang tengok...tapi yang ni....pink.... yaww!!  tapi gambar yang kat bawah ni lagi comel...

tak comel ke? adaa nebengz kessah? huahuahua

Tuesday, 15 March 2011

Kelas yang meletihkan

kelas aka kuliah hari ini memang memenatkan...dah la mata mengantuk...lapar pula tu...sapa suruh tak sarapan tadi... nyaris -nyaris tido tadi...tapi nebengz boleh kawal lagi tahap kemengantukkan dan kelaparan  ini..hohohoho....
kerja,...salin soalan...jawab soalan..salin soalan ...jawab soalan.....sedar-sedar dah tamat kelas....horeyyyyyyyyyyy!!!! boleh balik rumah dan sambung tido...hahahahahaha



moral dalam kisah ini:
  • sebelum pergi kuliah tu, tidurlah dengan cukup. paling kurang pun lima jam ok
  • masa kuliah berjalan, korang tekun la belajar, tak paham tanya...nota lect bagi  tu salin la mana yang sempat
  • kalau tak larat..tak sihat..tak payah terus pergi kelas..nak menyeksa diri buat apa...orang lain pun terseksa kalau tengok korang batuk tak henti-henti


Vespa ..wott woot..



Pagi -pagi hening ni nebengz dalam mod jiwang..peh, ngade-ngade tol...mod jiwang mestilah kena layan lagu jiwang ...hahaha...ok, pernah dengar lagu nie?..dayang marikh astmara...hahaha tajuk lagu pon dah jiwang...sape nyanyi? mestilah band OAG.

Teringat kumpulan oag je mesti korang ingat video klip lagu "slumber" ...ala yang kartoon bawak  vespa kaler oren pekebenda tah tu....gempak doe video tu!..


lepas tu kalau masa dolu-dolu korang yang layan band oag ni mesti wat rambut panjang-panjang..pakai baju mod..pastu pakai vespa..hahaha epic tol..smart kowt!

sapa tak kenal vespa ini dia ..lambretta..itu lain la


sapa blogger suka pakai vespa? Aqu Api mungkin...huahuahua

macam biasa..doddle buruk dari nebengz..huahuahua..

Majalah Remaja..wott wott

Sila beli majalah remaja bulan march ni..tengok kat bahagian stail and hero........korang akan nampak muka ni



Hari itu kan nebengz ada wat entri pasal dia ni..ingat nebengz tipu ke....huhuhu

Dah.....pergi beli majalah remaja sekarang

Monday, 14 March 2011

He got a crush

Empunya badan bernama akasha
Baru sekolah tingkatan dua
Suka pergi sekolah sebab nak jumpa misya
Misya pujaan hati akasha

Dalam kocek ada surat
Kalau misya baca jumpa kat pizza hut
Nak kenal-kenal sebab sangat minat
Tak tahu misya ramai peminat

Jumpa misya kat starbuck
Misya mintak teh tarik
Cisdem akasha sengkek
Misha terus balik

Nebengz punya cerita memang mengarut
Memang tak layak jadi tukang karut
Baik nebengz minum air limau purut
Harap korang yang baca jangan mencarut

Alamak, dia orang kemboja la

Kemboja..korang mesti ingat pasal drama slot lagenda tu kan...drama apa tu...Kemboja putih?...eh nebengz bukan nak review drama tu la...



korang nak tau gak review drama ni?...haishhh klik je la kat sini 

dah tu nebengz nak cerita pasal apa ni? bunga kemboja? ke artis kita kena minyak dagu dengan lelaki kemboja...nehi nehi...bukan itu yang nebengz mahu ceritakan.

ceritanya begini..petang tadi nebengz dengan memberz pergi la kedai makan tu...biasa la kan ..lunch..ke korang tak lunch? hahaha diet konon...cett..

nak dijadikan cerita nebengz dengan memberz ni baru first time pergi kedai makan tu..ngade-ngade nak tukar selera...hahaha...macam biasa la..hobi jahat ni suka usha awek-awek yang bekerja kat kedai makan tu...

"lorh...makcik-makcik je..yang kerja kat sini" member nebengz cakap...aku pun rasa gitu gak..dari ambik order tadi takde pun awek.."dem, tak best kedai ni" hahahah kejam giler pilih bulu pegi kedai..

tup-tup masa air sampai..nebengz terpesona seketika...ya Allah..comelnya awek ni...member nebengz pitam terus masa tu...tapi nebengz angau 5 minit je..biasala kan...nebengz bukan playerz..huahuahua...

memberz nebengz ni memang tak puas hati...dari mula makan sampai kering air kat gelas tu tak habis-habis sembang pasal awek tadi...comel la...nak mintak nombor la..nak mintak facebook la....nak wat bini la.. haishh..angau dah dia ni rupanya...parah ni..

masa nak bayar kat kaunter tu nebengz tanya la kat makcik tu...*gentleman konon.."cik, member saya ni nak kenal dengan budak  yang bancuh air tu...cik takley ke ejas-ejas sikit...ala..bolehla.." "dik, budak tu orang kemboja la...nape? angau dah.."makcik kaunter itu membalas pertanyaan nebengz.

oh mak kau? tak sangka nebengz dan memberz tertipu.....tapi kenapa muka dia sebijik macam awek melayu..ayu je..siap pakai tudung lagi....arghh!!! kechiwanya....grrrrr...memberz nebengz? pitam sekali lagi terkejut.....


moral dalam cerita ini:
  • merisik dan mengenali seseorang memang perlu dalam kehidupan seharian
  • wanita melayu memang comel..macam cina ada..macam siam ada..macam kemboja pun ada

Sunday, 13 March 2011

kontest gambar kartoon atau doodle



Hari ini nebengz join satu lagi kontest...sapa anjurkan kontest ini? cik Amira Anorah dan Tengku Nizam

caranya senang je kalau korang nak join kontest nie:

  • follow blog nebengz ni..hahaha bukanlah...follow blog Cik Amira ni dan Tengku Nizam (nak follow blog ni ok gak)
  • letak banner kontest ni
  • letak gambar kartun atau doodle korang..tak kisah la lukis pakai paint atau ym..nebengz nyer pakai paint je..ha3
  • tag kat dua memberz korang
  • pastu komen link entri kontest korang kat entri ini  kontest gambar kartun atau doodle
doodle aku? cam biasa la...haremm..


Tajuk: ops! hampir silap masuk tandas

Hadiah:
Pertama: Domain untuk setahun
Kedua :Topup rm20
Ketiga: Topup rm10

Tarikh tutup : 10.4.2011
 nak tag sapa yek....ok 


Kongsi movie 2011 review




peh macam best pula filem baru lakonan shaheizi sam ini...cerita apa kalau bukan filem kongsi terbitan metrowealth ini..yang menjadi kelainannya lagi filem ini telah diarah oleh pengarah muda filem v3 samseng jalanan iaitu farid kamil..fuyoo farid kamil diberi tanggungjawab yang besar kali ini untuk mengarah sebuah filem bergendre aksi komedi yang aku jangka akan meletup kebaabo00m seawal tarikh tayangannya di pagawam pada bulan 12 march 2001 nanti..

antara pelakon lain yang agak femes ialah putri mardiana,azad jasmin,norliyana jasmin, dan fizo omar

filem kongsi ini berkisar mengenai penyiasatan asp shariff (fizo omar) mengenai kes pembunuhan geng-geng kongsi gelap di sekitar kuala lumpur.dengan itu watak pembunuh upahan iaitu tumulak(shaheizi sam) buak tumulawak ya..tumulak..telah terbongkar dalam siasatan ini.tumulak telah dituduh sebagai pembunuh atas desakan kerana terpaksa untuk membayar hutang piutang yang melandanya. padahal secara realitinya pembunuhan tersebut telah dirancang oleh kimpedu(zul handyblack)..bukan hempedu ya..kimpedu..yang mengupah tumulak untuk menguasai kuala lumpur.

"lu langsi..lu mati'..kemungkinan ini ayat yang mungkin akan menjadi ikutan setelah filem ini ditayangkan. Antara babak-babak yang menarik dalam filem ini ialah adegan kejar-mengejar kereta polis yang memakai evo..peh evo la..bukan waja...evo der.. dan last sekali kereta evo itu akan dihancurkan...rileks je hancurkan kereta evo polis...baru gempak der!!..

nak tengok poster filem ni?? sempoi je la...

sempoi kan?