Saturday, 19 March 2011

Dream High ; Kalau nak berjaya tak mustahil kan...



(Dream High)

I Dream High, i dream, when its hard i close my eyes
While i imagine that moment i get up



I shake at the end of fear
Afraid of falling like a baby bird who cant fly up
Can I do it, will my dream come true
one by one my walking goes when i get afraid
I Dream High, I dream, when im tired i close my eyes
I keep imagining that dream while i get up
I can fly high, i belive that i can go up in that sky
Open my wings, fly freely up more then anyone



I need courage that will stand the fallen me
I dust the dust, Courage that will stand me and jump once a again
Belive in myself once more, Belive in my faith
Bet everything, and im going to jump a wall taller then me



I dream high, i dream, when im tired i close my eyes
Imagning that my dream will come true while i (again) get up
I can fly high i belive in that i will go up in that sky
Open my wings and (i'm) going to fly more freely than anyone has



Dream high a chance to fly high
Dream high a chance to fly high
Bye bye to the hurts
Fly high like the stars in the sky
Open your dreams, time for you to shine
Starting Now, gotta make em mine
Dont be afraid of the future in you hands, walk in confidance now
You can't stop destiney now
Whole new fantasy is open in front of your eyes
So hold my hand now
Our stop is the same now, dont give up on your dreams
When your young dream high everyone

I dream high, I dream, when im tired i close my eyes
Imagine the dream coming true while getting up
I can fly high, i belive that i can go up that sky
Open my wings and fly high freely then anyone else

*penat aku cari lyric dream high with english translation ni 

***************
Serius nebengz memang suka dengan lagu ni kalau korang nak tau lagu ini merupakan sountrack drama korea iaitu dream high.. nak tau lebih lanjut mengenai drama korea ini cuma perlu tengok kat review ini.

apa yang menarik bagi nebengz mengenai lagu ini ialah lirik  dia..kalau korang dengar yang korea punya memangla korang tak paham ..melainkan korang ni orang korea ataupun dah belaja bahasa korea....tak kisah la...tengok je english translation kat atas tu...

kalau diteliti maksud lirik dia...nebengz konklusikan lagu ni mencerita kan pada kita supaya kita ini mestilah bercita-cita tinggi...tak kisah la korang nak jadi aper...jadi doktor ke...jurutera ke.. semangat untuk menggapai cita-cita tu mesti ada

masalah? dugaan? itu semua satu cabaran...jangan putus asa...jangan  gentar..selagi kita berusaha kita dapat  apa yang kita mahu...lebih baik dari hari ini...lebih baik daripada hari semalam.

nak berjaya...apa yang kita perlu? pastinya usaha..doa saja tak cukup der...ibaratnya kau cakap kau nak beli kasut kat pavillion ..tapi kau tak pergi...so dapat tak kasut tu?? tak dapat kan?

apa yang penting untuk berjaya...pasang impian....usaha....dan jangan putus asa...okbai sekian entri kali ini.




0 suka minum Orenzsusu: