Friday, 18 March 2011

Balik kampung :part 1

Perhatian: Entri kali ini mempunyai unsur metafora yang melampau..kalau tak faham isi tersiratnya jangan salahkan saya ya?

Semalam nebengz balik kampung ...yeahh sukenye dalam hati bila balik kampung...sapa tak suka??? ishh takmungkinlah tak suka balik kampung...macam orang hinduskan cakap..nehi nehiiiiiiiii

cuma kali ini nebengz balik kampung lain sikit....biasa balik dengan awek sorang tu...sebab awek nebengz miss Darina tu....ok! ex darina... kena kebas dengan laki lain...terpaksa la nebengz mencari pengganti yang lain untuk dijadikan teman seperjuangan....sob sob...

Tak susah pun.... bekas couple nebengz dolu-dolu kan ada...erk.. desperate sangat ke nebengz ni? ..ahh lantak korang la nak kate aper...hari tu jugak nebengz call die...fuhh lega...dia jawab panggilan Nebengzz.."cik mira...teman i balik kampung nak tak? ..nanti i banje la big apple ..." yess! dia cakap boleh!!

Tunggu cik mira ni memang menyakitkan hati... masa tu nebengz dah buat muka ketat..hahaha..nyaris-nyaris  nebengz putus asa...nasib baik dia sampai...fuhh lega...boleh dating-dating...huhuhuu



sampai kat kemaman je cik mira ni wat hal...ishh macam-macam la awek ni...nebengz nak ajak dating pun nak ngade-ngade..huh dengan kejam je dia tinggalkan nebengz....sob sob sedihnya hati ini.... 

nasib baik masa tu nebengz jumpa awek cun kat kemaman...nama dia miss suhaila..."hai awak..nak gi mana ni?" layan punya layan...ayat punya ayat...yess dapat ejas!! nebengz ajak dia lepak-lepak kat kuantan...dia setuju...huahuahua



sampai kat kuantan je...miss suhaila kata dia nak pergi tempat lain..ada kerja nak disiapkan..tak kisah la..yang penting nebengzz dah dapat akaun fesbuk dia...huahuhuhua

masa kat kuantan tu...nebengz tak tahu lah..ada awek mat salleh tanya nebengz...nama dia aper yek? haaa! nama dia miss jessica liana ....peh cair nebengz tengok dia masa tu...dia tanya macam mana nak pergi jengka....dah terlangsung nebengz nak balik jengka gak masa tu kan...apalagi nebengz cakap la "ok jess..i can show you where jengka ".....

************

Yuhu....dah sampai kampung!!!!!!!!!


Ps: lepas ni nak cari awek baru... nama dia ... wan Teffany lisa...huhuhuhu

6 suka minum Orenzsusu:

APi said...

jangan dikenang miss darina tu..
ape jadi kat die pon tak tau kan..
yang awek lain2 tu aku dah pernah dating ngan semuanya..
baru kau nak dating..
kehkehkeh..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

ermm makin lama makin aku tak faham
adekah aku dh ketinggalan zaman..
erkk..

btw.. ko kene tag.. lalalal

Nebengz... said...

terbaik la ko api... paham gak metafora aku..:d

Nebengz... said...

aku kena tag aper FH?

zikeryhassan said...

memang unsur metaforanya terserlah. kehkehkeh

Nebengz... said...

kalau tak serlahkan nanti pembaca tak faham....ko faham kan??? heeee