Saturday, 2 July 2011

Segmen: Ini Desktop saya

untuk makluman semua segmen ini dibuat oleh cik Datin Tyka . Sesiapa yang nak join bolehlah klik pautan di bawah



Hey alz...dulu-dulu aku memang suka la menghias/makeup/solek/conteng desktop ini.... sehinggalah laptop aku hilang....sadis woo ...hilang dah sikit mood nak makeup deskop ni..wuu wuuu... kejap...#perlu ke aku cerita yang laptop aku hilang? # mintak penyepak sekali =.= 

so aku nak tunjuk salah satu desktop yang aku sempat printscrint dulu-dulu... sangat ringkas ....aku ambik tema android black ...wahahaha... jom usha gambar kat bawah


simple kan? kalau nak tengok yang lain sila ke blog lama aku... azazilkechiwa ..kat situ ada aku wat window 7 purple   edition siap pakai folder background changer lagi...ups! terlebih sudaaa....

eit!...sebelum terlupa...segmen ini ditutup pada 2 julai 2011 tepat jam 8 malam ..so sapa yang nak join cepat cepatan yuk..^^

Telefon oh telefon~

Hai korang!!!!!! bersama saya encik Hamimi ..seorang aktivis penjual orens susu yang memang agak pemalas meng "update" entri kebelakangan ini.. oleh itu bersyukurlah sebab korang akan membaca hasil nukilan yang agak merepek dan penulisan yang agak 'annoying' selepas ini... wahahahahah...

So korang yang sedang duduk kat planat bumi ini....ataupun untuk lebih bertuahnya yang sedang tinggal di malaysia (penduduk marikh dan planet jupiter boleh tekan butang [x] kat tab ya) aku nak tanya korang ....tahukah anda apekebenda itu telefon? adakah macam...








ok gambar diatas kesemuanya betul melainkan gambar yang pertama...kepada salah menjawab tadi usah risau...anda tidak akan ditendang keluar dari blog ini...tidak perlu mengulang kursus....pointer takkan jatuh la..... malah anda sepatutnya bertuah disebabkan telah berjaya memahami serba sedikit mengenai telefon...ahahahaaha =p

pernah ingat tak lagi masa dulukala... first time aku pakai telefon guna telefon rumah tu... masa tu bukan macam zaman sekarang...tengok budak tadika pun pakai iphone...pehhh  =.= aku kol member-menber kai telefon umah je...kat dalam dompet mesti ade buku kecik...tulis no telefon...wahahahah ..yang agak nakalnya masa kakak aku bergayut pakai telefon umah tu...pehh .. boleh ye dia guling-guling dekat area tu je... one more..memang tak secure la...tepon umah tu kan ane ley bawah jauh2.....pastu satu lagi kan tepon tu boleh sambung line ..maknanya satu line pakai dua phone la.....so korang pikir la kalau la korang call mase tu..... tetiba mak korang dengar guna satu tepon lagi,....siap nyampuk lagi tu....jeng je jeng......ahahahaah

ahahahaa~ yang ni pulak pasal public phone...lu olang kalau yang duduk asrama hostel watever tu mesti kan pernah pakai public ni kan....episode sadis la kalau nak guna public phone ni kan....dah nama pun public...=umum ..memang la meluas penggunaannya...dan ramai la orang yang nak pakai kan masa tu.....kena gaya kalau nak pakai tu relek je...letak seposen...boleh call...kena silap hari lu nak call lu kena beratur macam nak beli kepci ma......wadewadewade.....grrrr..... ops! sapa yang pernah guna public ni mesti pernah tau mitos/tech cara nak hack public ni kan...ader yang pakai 3 jari la...letak gula getah la...sambung wayar la....erkk....aku tak tau la...saya kan budak baik.....^^ ....=.=

dan beralih kepada sekarang....macam yang aku cakap tadi kan... budak tadika pun pakai iphone4...sekarang dah lain...telepon tak terhad kepada call je....sekarang lu olang ley text, online~ vc~ main game......ahh banyak lagi la....!!!! koranfg sendirik pun tau kan?? okbai....sekian dari saya encik hamimi ...terima kasih daun keladi sebab baca entri ini yuk~~ ^^ maaf takboleh banjer air keladi.... :p


mood: merepek =.=


Thursday, 30 June 2011

Sunday, 26 June 2011

segmen: nakalnya saya masa kecil


semua orang pernah merasai masa keseronokan zaman kanak-kanak tak kira la sekarang ni korang dah jadi bapak orang, mak orang, ataupun bakal menjadi atuk..hahaha.. 

aku teringat lagi masa aku kecil..peh tahap kenakalan aku ni boleh dikatakan "agak" la rasanya...asik-asik kena marah.asik asik buat kerenah....aku kan duk kampung...lagilah seronok bermain main ni..ahahaha...

masa kecil aku suka sangat kalau main hujan..kalau hujan je mesti senyap-senyap keluar rumah....ahahahaha...nak buat cammane...dulu kan xde lagi air pancur kat bilik air...air hujan pun jadilah...lepas tu mulalah kena marah dengan mak..dah la kena marah.blablablabber....aku dengar je..wat dono....esoknya mesti demam...=.=

lepastu keseronokan diteruskan dengan bermain tanah... kawasan operasinya adalah kat bawah rumah....kitorang ngan member sebelah rumah ambik air kat paip ..lepas tu curah kat tanah tu buat ladi lembik...pastu uli-uli la jadi macam tanah liat...dan macam biasa la kena marah dengan keluarga.... aku teringat lagi kakak aku cakap masa tu .."adik tau tak tanah yang adik main tu ada taik kucing?"  err,,, nak muntah la pula bila teringat

*aha gambar masa raya ^^


kalau masa hujan kitorang main hujan kan... so kalau tak ada hujan kitorang main air lah!!! tempat permainan dulu-dulu bukan macam sekarang..sunway lagoon la...gambang waterpark la...ahhh manader masatu!! so kitorang memilih parit ataupun sungai yang agak dalam sebagai tempat bermain..hahaha...aku pun x paham kenapalah dulu-dulu kitorang sanggup jalan kaki sejauh 3 kilometer meredah ladang semata-mata untuk mandi sungai?? macam biasa la...masa tu kecik lagi kot..hahaha

yang aku tak boleh terima masa kecil..korang tau tak kotex? ala lampin wanita tu.. masa tu kan aku ni kecik...innesen la sanat..hahaha entah macam mana la aku boleh terjumpa menda tu... aku ngan member aku taktau apa kan nak buat dengan "kotex" ni . so kitorang pun ambik pastu carik-carik dan baling atas langit..haha bajet macam main kapas lah masa tu... haah da kantoi mau x mengamuk kakak aku... "bertuah punya budakk!! eiiiiiii~~"  

ehe yang ni taktau ini kategori nakal ataupun xde kerja ... masa tu kecik lagi...umo 7 tahun agaknya...aku taktau mendape pisau cukur tu...tapi aku tengok ayah aku pakai...macam biasalah diri ini rasa teruja nak menggunakannya juga.. dan dengan itu aku berjaya mencukur kening diri sendiri~ erk...pastu mulalah xnak pegi sekolah...takut kena ejek..wahahaha...kakak aku buat bijak..dia ambik eyeliner pastu dia ukir elok-elok kat kening aku.....wah macam opera cina la pulak!! ayyak!!!!


*************

Ahahahaaha~ dah la...banyak lagi menda nakal aku buat masa kecik...kalau bgtau xlarat la nak menaip..errr...so sape yang nak join segmen ni... silalah...aku tak paksa pun...ahahahaha apa  riben putih ? boleh gak...lalala...

penyertaan :

  • letak banner blog aku yang annoying tu...tingglkan backlink entri ini
  • letak gambar korang masa kecik-kecik comel tu..kalau segan takpayah pun xpe
  • citer la kisah kenakalan korang ya
  • tag la sape-sape yang korang nak..haahah
  • dah siap sila post kat kotak komen entri ini 

mood: kecik kecik je nakal..dah besar jadi baik..lalalala~^^