Wednesday, 20 April 2011

Duckface ... comel ke?

Anda tahu apa itu duck ? ala der ..kan dolu-dolu masa sekolah tadika ada cikgu ajar macam ni, a for apple, b for ball , c for cat, d for duck ....... remember? huhh... tengok aje lah gambar kat bawah ni


dah tahu kan? itik ..oleh itu  kalau face dalam bahasa melayu ialah muka, maka: 

duck=itik 
face=muka
duckface=muka itik

dan korang rasa comel ke gambar itik diatas?... ok simpan jawapan itu...kita tengok gambar dibawah


*tengok dibahagian muka saja yg lain abaikan

ops! ini gambar kontroversi miley cyrus. ada orang panggil ini camwhore tapi aku search google duckface ia keluar gambar ini. so ini lah duckface kan?


oleh itu dapat dirumuskan :

duckface=muka itik
=
manusia  dengan gaya wajah muncung bibir macam nak cium orang dan kening tinggi 


tak jelas lagi ? tengok gambar dibawah



aku tengok muka dia macam itik terus la....tanya korang lagi...

comel ke?
comel ke?
comel ke?

ada orang kata : 
kalau pempuan comel la kowtttt...itupun kena gaya dengan bentuk muka 
kalau lelaki buat gaya macam ni.. ok no komen



5 suka minum Orenzsusu:

dina darwina said...

ad yg comel..ad yg x...hehehe

saya bukan tomato said...

hoo saya comel.. haha

^^

AesyaZealous said...

tgk org la kot, kalau aku yg buat, hodoh kot!! hahaha

Nebengz... said...

nak tengok ecah wat .....nak tengok gak...,.hahahahahahahahah

Farhana Jafri said...

xpyah wt2.. mmng dh dri kecik mulut muncung.. sudahny kwn2 pnggil itik je.. demmm~~ comel ke x tu trpulang kt mte dorang...

jemput singgah ANASAURUS :)