Monday, 25 April 2011

Pakailah topi keledar dengan selamat...

Hahh agak-agak jarak sehari aku tak update entri tu lama tak? kesian juga aku tengok blog ini bersawang ....dan tuannya sibuk sekarang menghias otak dengan ilmu untuk berperang di meja peperiksaan..yes aku dalam mood exam sekarang tapi tak reti-reti lagi buat masa ni nak forbidden facebook, nak forbid blogging ...dan tak reti lagi nak forbid melagho....oh shynya...lol.

entri kali ini macam biasa saja...dan aku menaip dengan suka hati menaip tanpa berfikir panjang..( macam bangang tak?)  ahhh lantaklah...mood stress study foundation engineering tak habis-habis lagi ni...ok abaikan .

nak dijadikan cerita..aku pada malam semalam planning pergi makan malam kat tepi pantai (sekitar area pantai uitm)  ...dan aku diberikan tugas untuk memandu kenderaan berkapasiti 135 sisi. ok kalau senang citer aku bawak yamaha 135 lc ..

masa tu aku pandu sengsorang je..member aku membonceng xxx (jangan salah paham watak dalam kali ini hanya lelaki sahaja) ...entah kenapa..elok je kitorang pandu perlahan layan feeling tepi pantai, member aku kat depan tu secara tiba tiba memecut.......broommmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!

aku macam biasa la...kaget...aku ingat kan polis ke haper...dah la lesen aku dah 2 bulan mati dan aku ni jenis yang  tak reti-reti nak renew....ok der gua taknak kena saman yer...so apa lagi aku pun pecut gak la...lari.....brooommmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ok fine aku toleh belakang ....takder apapun...(tak reti tengok sidemirror ke?)  aku rasa member aku kejar awek naik ego kat depan kot...ahh lantak lah...ok fine nak taknak kena follow gak....kalau tak kena tinggal

tengah aku laju memecut (padahal tak laju pun.. 120km/j  je weiii) secara tiba- tiba angin di tepian pantai ini kuat pula bertiupan...dengan itu ia menghasilkan daya tujahan yang ganas  keatas badanku..ditambah lagi dengan kelajuan motor ini....hampir melayang rasanya badan ...fuhhh mujur tak tersungkur..kalau tak malu dapat....sakit dapat....

tapi apakan daya..malang tak berbau....(maka eloklah tukarkan nama anda kepada malang bagi mengelakkan masalah badan berbau)  kalau aku kata badan aku dapat menghalang daya tujahan angin taufan tersebut....memang betul....tapi helmet aku tak dapat menahannya....aku tak tahulah kenapa...nak kata tak ikat...ikat kemas gak...entahlah....oh demmm

helmet aku melayang der!!!  satu terjahan angin kuat cukup untuk menanggalkan helmet aku daripada kepala....hahhaa ..masa helmet tu tercampak dan melayang-layang bergelimpangan ..alhamdulillah tak kena sapa-sapa..selamat....jalan kosong masatu...kalau tak komfem haru biru jadinya..

masa tu apa yang aku buat cuma satu je....gelak ...kah kah kah...ok waddehel...member aku pun gelak gak...kuang hajor punya member...mujur la ko duk depan...kalau ko duk belakang tadi aku rasa peluang ko nak makan helmet ms 88 agak tinggi...mungkin..

oleh itu kepada pembaca sekalian ..( mesti ko rasa mengarutkan entri ni..) mora dalam kisah ini... silalah pakai topi keledar anda dengan betul.. maksudnya kemas dan rapi  supaya helmet anda tidak melayang selepas ini..sekian terima kasih

mood: helmet melayang takpa..kalau nyawa melayang???

2 suka minum Orenzsusu:

AesyaZealous said...

ade aku kesah? haha

Nebengz... said...

@AesyaZealous ahh ada aku peduli ko tak kesah?? hahahahaha