Thursday, 31 March 2011

nebengz dengan kilang tayar dan nasi goreng usa

Cerita ni dah lama rasanya.... tahun lepas agaknya...masa tu nebengz masih terkial-kial nak mencari bahan untuk projek akhir kej. awam kami...nebengz kena cari serbuk tayar...korang ingat senang ke nak cari serbuk tayar.... kalau serbuk kopi kapal api tu senang la....nak tak nak ..masa tu nebengz terpaksa gak pergi ke shah alam ...nak cari serbuk tayar tu sebab kilang yang memproses serbuk tayar tu ada kat shah alam..lol.

gerak petang khamis...sampai malam....lepak kat seksyen ..entoh..tak ingat...rumah kawan punya kawan nebengz...rumah buok je...tanya punya tanya.."berapa sewa?" rm700 sebulan....ok wadefak 700 hinggit untuk rumah teres burok ni?...lantak...janji ada bumbung...lepak-lepak dulu...pasni nak cari kilang tu..

dalam pukul 12 kitorang gerak...cari kilang tu...diorang kata kat batu 7 jalan pekebenda tah...tak ingat da..member nebengz yang duk kat sini ajak kuar jamming..."weii marilah jamming." palehotak dia...aku bukan gi kl holiday...aku wat keje ni...demm..dari jam 12...sampai kul 3 pagi....ok fine kitorang semua sakit hati masa tu....sampai port klang kitorang pegi....demm tak jumpa...last-last skali kitorang dah memang jumpa dah......akhirnya pakcik tu cakap macam ni kat kitorang...

"dik..sebenarnya kilang ni dah lama...tak wujud....dah tiga tahun...dah tutup"

masa tu kitorang tersentap...omaigod..dem...nebengz tanya kat member..."eh ko dulu da check ke kat internet pasal kilang ni....haduii pasal pe la sengal sangat ko ni...." ...masa tu aku ngan yang lain memang tension.."apekejadah ni..cam movie melayu je aku rasa ..demm" pastu...stat keter...balik rumah...tido..

pagi jumaat tu nebengz cuba secing secing kat google pasal kilang memproses serbuk tayar di area selangor...mujur jumpa...tepon company tu angkat...selesai cerita..lepas solat jumaat je kitorang gerak menuju ke westport...fuhh lega...selesai urusan....lapang fikiran masa tu..

masa hala balik tu kitorang singgah kat s7 kot...kat kedai guardian belakang kedai mamak dekat sekolah tu...(sori x ingat)...sebab masa tu nebengz nak jumpa member jap...nak ambik barang..jumpa kejap..sembang-sembang....dalam kul 6 petang kitorang balik...

yeahhh urusan dah selesai..serbuk tayar dah beli...barang dah ambik...tapi satu je....perut kitorang lapar...lapar nak mampus dah ni...pegi kat pasar malam tadi pon beli keropok je...haiinya...lapar.. "der..jom cari kedai la..perut aku dah nyanyi lagu linkin park da ni.." ...entah kemana dia pergi...pusing sana..pusing sini...ok dah sampai...nebengz tengok kat depan tu mekdi...ok lupakan mekdi..perot lapar telan mekdi mana kenyang adik oiii...pergi kat sebelah dia...yawww port baik punyer dijumpai...gerai makan kat seksyen 2

dah duduk kat meja...tengok sana, tengok sini...tengok henset...taip..tengok lagi...sampai la brader ambik oder sampai...

"bang minum?"  ...bagi abc je lah...(sebab nebengz tengok abc kat sini cambest je...)
"makan"...........er...bagi saya nasi goreng usa

lepas tu brader ambik oder tu tanya balik ..."apa? nasi goreng mbsa? " serentak lepas tu je kitorang gelak sakan...apekejadah..ada ke nasi goreng mbsa?(majlis bandaraya shah alam) ..."nasi gorang usa la" nebengz jelaskan lagi...

3 suka minum Orenzsusu:

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

hai bro.. hahah....

Syazwana said...

kejuruteraan awam?
eh same lah kite.
ngeee

mirazara said...

alamat kilg 2 kat mana ekk??