Sunday, 3 April 2011

Tips membeli kain pasang

Hohoho....saja je buat gimik dengan tajuk entri ni...ok terus terang aku katakan.. aku noob pasal bab nak pilih-memilih kain pasang ni...yew la..laki kan..kalau kain pelikat cap gajah duduk tu aku pandai la..ni kain pasang...manelah aku tau..hurm..

nak diceritakan pada dua hari lepas kan...kawan aku ajak la pergi bandar jap
" ko nak wat aper gi bandar ni?
"ada la..ko teman aku ...kejap je..pasti aku banjer makan..ok?"

macam biasa la kan...dengar je ayat belanja makan...maka secara otomatiknya terus setuju..ye la..orang sengkek macam aku ni ..memang suka sangat kalau dapat  benda free contohnya makan free...topup free...penampor free je yang aku tak suka....ko?

lepas sampai je kat bandar....member aku tanya kat mana kedai jual kain pasang.."ceh.. nak beli kat awek rupanya...aku jadi teman...takpe...die banjer makan pasni...jimat.."-aku bermonolog. pusing memusing sekitar bandar dan aku jumpa kedai kain pasang yang nampak cambest je....KUMDOR nama kedai tu..

macam biasa...orang lelaki pergi kedai kain nak beli kain nak wat baju kurung...ibaratnya ko suruh datuk nicol david main golf...paham kan? memang la boleh..tapi tak pandai sangat.. Lelaki ni mana la tahu sangat citarasa pempuan ni...nie pun 1st time pergi kedai camni...haha

Bagi orang yang noob pasal memilih kain ni...kitorang akan tanya macam ni:

"kak...saya nak cari kain warna hijau pucuk pisang...ada tak?"
"kalau tudung dia warna pink..kain dia match warna apa ye kak?"
"kalau badan dia besar macam saya..elok jenis mana ya?"
"ala...yang ni nak beli kat "mak" saya la...."
"yang ni paten baru ke?" 

ok fine..aku dengan kawan aku pilih kain kat kedai tu dekat sejam...macam-macam spesis kain kitorang nampak...pekejadah kain cifon la..kain cotton la...kain lalola la...kain thai silk...argh...banyak sangat nama kain ni...masa tu dah buntu...tengok ni tak berkenan...tengok yang tu...warna plak buruk...

ok aku nak tanya korang terutama pempuan  :

korang minat tak kalau kain tu bunga dia bapak la besar...besar saiz kepala ...
korang minat ke kain yang jarang kaw kaw tu...orang kata kain cifon kan? tak...
kakak kat kedai tu cakap  kalau nak beli kain...warna cokelat ialah warna yang paling hodoh ...betulke?

aku tak ingat la..member aku beli kain jenis apa....yang pasti dengan menghulurkan kertas warna biru tiga helai . kami pulang ke rumah dengan sebuat beg berisi kain...kain apa? kain pasang la..

p/s : pasni ada tak awek pergi kedai sukan pastu nak beli kasut bola untuk "bapak" dia...haha




4 suka minum Orenzsusu:

AesyaZealous said...

hoho..baiknye belikan kain pasang utk awek..

ape barang beli kasut bola utk 'bapak'..beli kain pelikat sudeh..mueheheh

Nebengz... said...

@AesyaZealous kasut bola la....kasut men futsal pon jadi la...hohoho

riben putih said...

ANIS SUKE YG BUNGA KECIK2..XNIPIS N X TEBAL SGT..KALER? BIO LE KALER TERANG SIKIT..KENA DGN JIWA REMAJA...HAHA NAK BOYFRIEND MCM MEMBER KO GAK!

Nebengz... said...

@riben putih bunga kecik-kecik....kat ganu harge lam 30 je...elok dpt mak cam ko ni...jimat duit...ha3.....