Tuesday, 5 April 2011

apa yang berlaku di facebook

hari ini aku macam biasa.. sebagai pelajar ipta...lepas balik kuliah, sampai je kat rumah sewa...cari bantal,dan  tidur....eh eh eh..no no no.......bukan macam begitu...

tadi aku macam biasa..ambik laptop member aku dari peti besi yang berkunci mangga sebesar gajah...takper..aku ada kunci pendua..takda kunci aku kapak je peti besi nih..hahaha..on laptop...cari tempat yang baik punya sebab nak cari line free..dah online terus aku bukak dua menda ni..the star online dan cnn.  eh eh eh giler skema aku bukak the star online? paling koman pun bukak kosmo online je..

saya orang muda..baru umo baru 16 tahun..*auta so kerja bagi orang muda semestinya membuka friendster...jap jap...pekejadah friendster? itu cerita tiga tahun lepas..budak sekarang tau bukak apa? jawapan yang relevan ialah fesbuk, fb, fusbek....atau nama skema dia yang mark sukerbek bagi..facebook. takpun satu  lagi laman sosial  yang biasa artis pakai..twitter ...sekali lagi...twitter..

login je..bukak...tengok lah kat atas..ada warna merah...kat friends request ada 20..ok abaikan..ada masa aku tengok...kalau nama korang pelik, default picture letak gambar upin-ipin..takpun lambang parti politikus..takda mutual friend...so akan difilter serta merta ..pedulik haper aku..pastu tengok kat button sebelah kanan pulak..fuyyo 90 kat warna merah tu..tapi yang pasti banyaknya orang komen kat gambar gosip shaheizi sam dan lisa surihani...dan satu lagi...video usop kat abhbp tu...

ok..baca..komen sikit-sikit..tengok lagi kat noti noti ni...eh eh kata ada mention aku...punyer la seksa aku cari post dia...ok fine aku tak jumpa..dan pengakhirannya...aku yang mental mencari ..tengok pula ada orang tag gambar...penuh berkobar-kobar aku nak tengok..mana tau gambar aku pergi korea holiday  haritu diorang tag..huhuhuh ....erk? pekejadah ni, rahsia kasih sayang mengikut zodiak cina, my top friends dan macam-macam lagi spam gambar..cettt

tengok kat message plak...ok takda pape...kalau ada  msg invite invite ni....pi lantak korang la..macam kat terengganu cakap "eh layan r mung"  =.=

agenda seterusnya...klik kat home..home home...bukan rumah la adik adik sekalian..home ini merujuk kepada    laman utama kalau dimelayukan bahasanya..tengok kat new feed...ada dua jenis new feed, top news untuk topik yang banyak orang komen dan most recent untuk post terbaru kawan korang kat fesbuk tu....jeling-jeling, pandang-pandang..baca-baca..mataku bertentang depan skrin...jariku menaip membalas komen..poyo sikit aku tinggalkan jejak kat situ..

tengok kat sidebar kanan pulak...eh eh...hari ni birthday kau...eh aku kenal ke kau? dah 5 tahun tak nampak rupa dia..takperlah...google jap..cari gambar kek ..pastu tampal kat wall dia camni "selamat hari lahir lisa surihani.." sambil letak gambar kek besar gedabak ...

tengok kat bahagian chat plak....fuyyo...ada 100 yang online... tapi 10 je yang aktif yakni yang ada kaler hijau. tu belum campur yang appear offline lagi..ahh lantakla..pedulik haper aku..taip-taip..tengok skrin ..pastu sengih sengsorang...taip lagi..eh sengih lagi...eh sakit ke aku nih? huh!.

sudah..cukup... pedulikan yang lain..chat appear offline..nak buat kerja lain plak ni...aku nak berjudi kat zynga poker plak..sambil tu nak bercucuk tanam kat farmville...dan sekali sekala nak jadi datuk bandar kat cityville

aku jumpa kat facebook..cambest je kek ni..lapar plak..

5 suka minum Orenzsusu:

roses said...

bahagianya hidup.T__T

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

aku rase home tu dah berbulan aku tak tgk..

syairahmohdanuar said...

haha.comel je awk punya activity semua :)

Faizal Fredley said...

hahhaha..motif??? main fesbuk....dah lama aku x buka farmville dan city ville nih..

APi said...

ye..
kek itu nampak sedap dan aku turut lapar..>.<