Friday, 8 April 2011

Alat musik persembahan yuna ABPBH


Ok  anugerah berita harian 2010 dah lama tamat..satu malaysia dah tahu kan yang abang aku shaheizi sam telah dinobatkan sebagai artis paling popular berita harian 2010...ok tutup cerita pasal yang itu.. korang ingat kan...Masa persembahan yuna haritu....selain fesyen tudung sanggul dan gincu merah yang bagi aku sangatlah annoying dan menyebabkan yuna nampak tua....Aku juga fikir mesti korang tertanya-tanya apekebenda alat muzik yang yuna main tu?..macam mainan piano kanak-kanak je...huhuhuhu


instrument ini dinamakan qcord. keluaran suzuki musical instrument corp

"owh,,,qcord rupanya nama alat musik ni...alat musik baru ke kat dunia ni..?" 

eh bukan bukan...qcord ni dah lama dah dicipta....dan qcord ini merupakan rekaan selepas omnichord dan tronichord

tronichord..nampak old school kan..

"senang ke nak main alat musik qcord ni"

senang ke tak kalau korang tak belajar mana tau...macam aku, nak main gitar pun dah terkial-kial...lepas ni tanya kat yuna ya macam mana nak guna qcorn ni..

so that's mean yuna  so versatile to use that instrument? *sorry english broken ..ermm maybe because hanya beberapa orang sahaja yang biasa menggunakan alat qcord ini seperti:

jenny mitchell

rosalind


oleh itu..gua salute kat lu la yuna....*apsal gua plak ni? ... sebab lu memang terbaikk la...


mood: nak cari orang buat persembahan pakai tin kosong je..lalalala

10 suka minum Orenzsusu:

husna mukhtar said...

=.='

Nebengz... said...

@husna mukhtar yawwww

Nebengz... said...

@husna mukhtar yawwww

tipah said...

nmpk mcm best die main. tp tak minat sgt ar ng yuna. huu

Bukan Aesya Zealous said...

hai nebengz ensem.nak kenal.

Nebengz... said...

@Bukan Aesya Zealous apa motif kau?

wan farah said...

owwww...==

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

haishh... ape kah ini...

APi said...

style doe alat tu..

ARC™ said...

best2....aku igt mende bese je rupenye ganaih gak.....

cme aku xske yuna okbai