Thursday, 14 April 2011

Tag/mention dialog popular di facebook

aku fikir aku fikir aku fikir...apsal aku punya entri kali ini macam KAJIAN KES FACEBOOK di blog arcx?. tak kisah lah...terasa nak update entri cerita  facebook pula kali ini...

IKUTAN DI FACEBOOK update 10/4/2011


sapa punya idea pelik  ni baik mengaku ...


Jangan la korang hairan aku buat status aku kaler biru


Korang mesti perasan kan sekarang sejak kebelakangan ini yang kat status dan komen wall dah boleh tag fanpage,application dan group page.. atau aku yang outdate ni? hah pedulikan.

 tekan @ cara nak tag/mention di wall facebook

aku perhatikan dimana dialog dalam filem hantu mak limah  memang menjadi ikutan masyarakat kita sekarang. contohnya "cerciter cer citer" , "plawok plawok plawok" , "ini bala ni..saya ada seminar ni"

dan entah macam mana wujudnya fanpage  yang dicipta berdasarkan dialog tersebut. eh eh apsal kau cipta fanpage macam tu

plawok plawok plawok

selain dialog daripada filem hantu mak limah, dialog lain yang dianggap menarik dijadikan fanpage juga macam ni



cuba kaitkan dengan apa yang aku ceritakan pada mula entri ini, fanpage, grouppage,dan memacam lagi menda kat facebook  boleh tag dan mention.dan dengan itu korang boleh sampaikan mesej kat post korang dengan kreatif macam ini




cara ni memang popular sekarang di facebook...cuma kalau nak mahirkan ia korang memang kena kuat la hafal setiap dialog dan like fanpage macam ni..huhh susah gak..pedulikan..baik aku hafal nota tapak aku ni lagi baik

Kelebihan ia : 
  • lagi seronok untuk komen di wall facebook(seronok sangat ke?)
  • komen keluar warna biru...(smart ke)
  • macam main puzzle( puas ke kalau kita susun ia jadi ayat yang menarik)


Kelemahan ia: 
  • kat group page tak boleh buat...(memang la takkan fanpage tu boleh join group ko plak)
  • korang like macam macam fanpage segala bagai tu tak rasa semak ke?


p/s: apsal aku rasa macam dictionary kat henset nokia aku je...huhh..apsal macam twitter je nih??? #cerciter @watchlies

7 suka minum Orenzsusu:

SyAE SyEa said...

ahha..tau tape..
kreatifnyer mnsia..
hah..ha

Nebengz... said...

@SyAE SyEa apsal takley mention kat blog??? grrr

zikeryhassan said...

kelakar gak kadang2 situasi ni. tapi seronok kot

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

huuu... aku teringat lagu cinta kristal jer

ARC™ said...

ade lg, dia ping blog dia kat page tu. brengsek sungguh haha

padahal content lucah (separa) je

Nebengz... said...

@ARC™

dia ambil kesempatan nak pomot blog la nih..haishh

diyana said...

kreatif! ^_^