Wednesday, 4 May 2011

cara melamar yang agak sempoi dan cool..


Korang dah kapel lama, tapi nak melamar pun takut...eww tapi takpa sebab aku ada cara yang cool serta sempoi untuk melamar pasangan korang...

utk maklumat...korang kan tau yang aku skrg ni susah nak menaip sebab keyboard pc ni rosak...ahhh...abaikan...semangat bloger itu penting..hurmmm

masa aku lepak-lepak dngar lagu via henset ni....aku terfikir..."kan best kalau kawen sekarang ni??"..ahh makwe pon xde ada hati nak kwen......haktuii...ok lantakkkk

pastu aku terfikir cara yang agak sempoi kalau nak melamar someone...aku fikir.....hah!! cam mengade-ngade pon ada...=.=

caranya mudah saja...modus operandi sangat senang..hurm

  • sediakan hanset yang ada mp3 dan headphone
  • bawak mangsa/target kat kawasan...cth: taman
  • masa tengah deting2..buat la konon-konon nak dengar lagu..
  • pastu sediakan headphone...dan ajak dia share dngar sekali
  • nak tambah nenade..pasang lagu spt begini..dan camni
  • sebelum itu..rakam suara korang kat enset tu..[ok dah dapat tangkap kan?]..ha3
  • ko cakap  la contoh  mcm ni.."awak...sudi tak kawen dengan saya?"<--gelinya ayat ni..ok aku muntah
  • ok masa tengah dengar lagu tu...dengan mengikut masa yang sesuai...pasang la rakaman yang korang rakam sebelum tu..
  • pastikan dia dengar ya?? pastu pepandai la korang nak buat ape...nak tunjuk cincin intan permata berlian pekebenda pun...terpulang kepada korang..
  • ok done!!!  
*lamaya tak lukis doodle..nah ini yg terbaru

mood: berani ke??  hahahahaahah

22 suka minum Orenzsusu:

elinADNAN said...

perghh sweet jugek ennn
huhuhuu

riben putih said...

senyum sorang2 bace..uhuks ade ke lelaki yg sanggup buat mcm tu erk..skrg ni sume men sms je kan? =P

Nebengz... said...

ya ia mmang cool.. ha3..xpe bia aq je la wat ...sob sob...

riben putih said...

okeh...untung laaa sape jadi gurl tuh..hehehe ^^

wanie m'nJ said...

klu aku lelaki, idea ni bleh gak digunapakai. haha

yad'z said...

woi woi.. bahaye lah pegi tamann.. nannti kawen free kang.. ahahaha

sicomot-comel said...

hm...
comel jek..
tp tak nampak gentle ar sbb tak nampak mulut laki tu yg cakap sendiri..

tp, law dah dgr rakaman, dan laki tu ulang sekali lagi lamarannye,mmg SOOOOO SWEET !!!

ANIS DIYANA said...

waaa...
so sweeeeeett...
best2..
hehehe

Nebengz... said...

jngan la pegi tmn xde org... haishhh

~...AmALinA....~ said...

sweet je..hihihi

Amira Chan said...

PLUS, men aci aci sorok kat pokok pokok yang ade kat taman nuh. :D

Nice

Hit me back kayh. ;)

aLieF si Muncung ManiS said...

okay....nanti aku try buat..bro,,cantik doodle kau...salam perkenalan...:P

Nebengz... said...

buatt jngan tak buat....hahahahaha tq!

Dekcik said...

haish selain tmn ade x tempat lain..hehe..

entry terbaru..
http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/05/kau-kejam-kau-pijak-kaki-anak-kucing-tu.html

Nebengz... said...

slain taman...kat surau pun boleh....:p

AesyaZealous said...

haktuihhh.. good luck weh. semoga ade awek cepat2..ley aku tumpang makan nasi minyak.. hoho jgn lupe ajak aku kawen! ehhh jemput dtg kenduri kawen! muahahaha

r-5 said...

aku berani dol tapi tak jumpa lagi pujaan hati aku. hhehehe

alif haris said...

haha .. sweet n cool r bro .. nk try ah ..

wirdawahid said...

i demand sikit, nak melamar i mesti dekat hotel 5star.HAHAHA

Nebengz... said...

@wirdawahid memilih~ ok fine kita cancel! *tetibe

Syahirah Farah said...

comel je..=)

lyndaz said...

wah3..
best gak tu! i loike!!! :))