Wednesday, 11 May 2011

Tips Meniru dalam peperiksaan


ok kepada calon peperiksaan anda diminta letakkan kat matrik dan slip peperiksaan di bucu kanan meja anda~
calon tidak dibenarkan membawa apa-apa nota ,bekas minuman,sarung kalkulator,handset,calon juga tidak dibenarkan keluar daripada bilik peperiksaan seawal 15 minit pertama dan 15 minit terakhir, calon juga dilarang  untuk meniru dan memberi tiru. ******

=.= siyes aku dah bosan dah mendengar dialog bla bla bla watever tu ~ dah 3 tahun aku dengar ayat itu..ok apa-apa hal korang patut tahu apa padahnya kalau korang kantoi meniru.

calon yang ditangkap meniru akan dimansuhkan kertas peperiksaannya termasuk kertas peperiksaannya sebelum ini.:- maknanya kalau korang kantoi meniru ~ kertas yang ko kantoi meniru tu fail ~ lagi parah...kertas yang ko ambil sebelum itu pun fail!...so fikirkanlah kalau ko ambil last paper last sem ..meniru..tetiba kantoi?.... repeat satu sem la der...hahaha


akan tetapi jenis kita ni kan...konon la blaja kat unberciti ...tapi malas~ bukan tak pandai der, tapi malas, esaimon pun tiru orang punya..kelas pun ponteng suoh orang sain~  ok fine itu bukan aku, itu brader mael lambung ..hahahah...lepas tu masa nak exam mula lah menggelabah, blur , tensen dan sebagainya...hah padan muka ko mael lambung...sapa suruh malas study..=.=


oleh itu atas pemerhatian aku ada macam-macam kaedah yang digunakan untuk meniru ..nak tau? cekedout:-
  • buat toyol @ nota kecik yang haluss jer...
  • pastu masa exam tu..pastikan air muka korang tu relekz je dan innocent..kalau muka dah menggelabah memang kantoi la..=.=
  • gunakan skil jari korang dan pastikan lipatan nota itu betul...letak bawah kertas soalan ye
  • sambil belek ~ tengok sikit-sikit ~jangan lama sangat nanti kantoi
  • dah habis pakai ..apa lagi~ hapuskan la bukti~  gumpalkan kecik-kecik pastu wat wat la kononnya gatal kat leher~ sambil garu leher tu , masukkan kedalam baju..done~!
  • ada orang suka bincang ataupun tukar terus kertas soalan ~
  • dua pelajar serentak wat wat jatuhkan kertas soalan. campak ke tempat berasingan ..jangan bagi pengawas nampak tau
  • pastu angkat tangan~ suruh pengawas tu ambik(padahal yang orang sebelah punya)
  • senang je kan?
tapi aku tak pernah meniru pun masa exam..bukan apa....aku kan baik, innocent, bla bla bla watever~~...hahaha..siyez la...takut gila kalau kantoi...

akhir kata...pensyarah aku pernah bagitahu ~

"piyer dop niru lam pekse memang bodo r"
"tapi piyer hok niru berigak lagi bodo"


renung renungkan~ selamat maju jaya ..okbai




8 suka minum Orenzsusu:

riben putih said...

ok innocent la sgt...*riben putih pernah meniru time skolah rendah..time kat u xbrani plak! haha

EzuWan Ilias said...

pada aku lau kat U nie kena meniru lar tapi time Test jew..final exam jangan sesekali ok...bukan apa time Test kita kena jaga Carry Mark.hehehe..

riffzam said...

@EzuWan Ilias

setuju!hehe :)

riffzam said...

alamak!skill toyol ni aku pernah buat dulu.hehe.selamat tak terkantoi.yup!jgn buat muka gelabah.confirm terkantoi.haha. :) tapi aku buat utk ujian je lah.final exam tak kan.bahaya kot.:)

Shafiza said...

Kalau time test or kuiz brani la nak meniru.
Tapi kalau time final exam, oh nehi. Menggigil woo~~

Nebengz... said...

tau xpe....siyezz hanya yang pakar je ley meniru dalam exam...aku??? hahaha fail!

tiQz said...

time quiz or test tak yah tiru.. tanyer trus... time final tak berani la ooiii....

mohd safwan said...

ade tips baru!..bleh try..aku bace kt tukangkarut.com dlm artikel tips 'toyol' masa exam.