Sunday, 20 March 2011

Ragam Kat Pasar Malam


Alahai...petang semalam nebengz pergi pekan..motif utama nebengz sebenarnya cuma satu je...beli tiket bas..diulangi....beli tiket bas...maka nebengz pergila ke pekan  dari kampung yang perjalanannya mengambil masa 15 minit.. dengan ditemani awek member nebengz...siti mardiah nama dia, huhuhu...

sampai je kat pekan...nebengz..dengan pantasnya terus nebengz pergi kat kaunter tiket...cisdem!! apahal la pulak tutup...hati nebengz dah tersentap masa tu...baru jam 5.30 der...dah tutup dah kaunter..."huh! nak tak nak naik bas lompat la esok aku nih!" 
erk..terlopong seketika...

teringat pesan mak tadi masa kat rumah...mak nebengz suruh beli makanan sikit..hari nie ada pasar malam kat pekan...yaw!! baru nebengz ingat hari nie ada pasar malam!! patutla jalan agak sibuk je...hari nie...xper..pakai moto tak susah..cilok sana cilok sini je...huhuhu..

haish..nak beli aper yek? roti john? kepok lekor? air cendol? semuanya bermain di kepala nebengz sekarang...bergerak dari busten..terus tempat parking yang terdekat utk pergi ke pasar malam...lalala 
ini bukan saya..ini fahmi

"apsal ramai pelik je..hari ni? selalu takderlah ramai semacam ni..." baru nebengz ingat..minggu ni kan cuti sekolah lagi... ramai org kat kampung...tak heran la ramai..ditambah dengan bilangan penduduk yang diimport dari uitm ...peh! lagi la ramai! nebengz tengok ramai je..awek-awek pakai kad matrik pergi pasar malam.."ader aku kessah?" kalau nak tahu nebengz dulu pernah dapat tawaran drpd uitm kat sini...sebab tak berkenan dengan course yang ditawarkan..nebengz reject..*ngader_ngade tol kan? ada yang dekat ngan kg pun nebengz reject
yaww awek uitm pakai camni kat psr malam tadi..wott wott

ok..teruskan dengan pasar malam...sebab tapak pasar malam ni didirikan di atas jalanraya..so jarak laluan untuk bergerak menjadi terhad.oleh itu semua orang terpaksa mencelah dan menyelit dan bergerak dengan langkah sejauh satu kaki sahaja..dem sesak! lagi sesak daripada shopping kat mall kalau ada sale!..dengan muka ketatnya nebengz mencari makanan untuk dibeli..yaww.... 
macam ni pun ada kat pasar malam..fuyoo stylo ke? 

toleh sana mamat camni..toleh sini awek camni..eh eh bukan nebengz usha orang...dah sesak...teerrnampak la..huhuhu...macam-macam jenis la orang yang ada kat pasar malam ni...sume nak pakai cantik-cantik..nebengz biasa jek..pakai slua jeans ..baju t-shirt...tak selekeh tak smart...
brader ni pakai topi ..aahh..lantak ko la

tengah lalu lalang kat paar malam dengan kelajuan 0.1km/j tu....ada gak peminta sedekah yang menagih simpati kat situ....er...kalau ada pasar malam memang wujud ye insan seperti ini? ataupun memang waktu bekerja mereka? tak kisahla...dengan muka belas kasihan nebengz hulurkan wang kat peminta sedekah tu..bpe hinggit korang taya tau la..rahsia!..

dah la...dah siap beli..per lagi..balik rumah la...lalala...assalamualaikum.

4 suka minum Orenzsusu:

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

aku takde orang nak buat..
lame je perhati..
tawar hati sudah...

Nebengz... said...

@LinE PuTih LiNe HiTaM yaww ko tak bg tau...nanti aku wat...hax3

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

tawar hati sudah...
sob sob

hafiz hafizol said...

woahaha.. panda la ko maen menanatang.. eh salah.. maen lukis2 kartun nie... lukis muka aku skali leh x?? muahaha