Wednesday, 10 August 2011

Fakta: Beza Antara Rakan Dengan Kekasih



Ramai yang suka bila bercakap perihal mengenai perbezaan antara rakan dengan teman istimewa .Apa yang dikatakan teman istimewa adalah mudah disebutkan dalam perkataan urbannya ialah pakwe dan makwe ataupun rigkasannya gf dan bf. .Ada jelas terdapat perbezaan antara member dengan bf/gf , samada anda perasan ataupun tidak, ia akan dijelaskan dalam situasi dibawah.




#Dapat  sms pagi-pagi lepas subuh "mornin awak ^^"

Kalau BF/GF : 
  • korang punya la suka ..itu tandanya dia ingatkan korang...hihi

Kalau member
  • korang rilek je..kadangkala siap cakap "buat tebiat ke?" =.=



#Kalau korang lambat reply sms 

Kalau BF/GF :
  • mula la cakap "sori la syg lmbt rply td ade meeting"

Kalau member :
  • terus sahaja masuk ke topik sebelum ini.. takde langsung nak bgtau sebab apa lambat reply.. kena gaya tak reply langsung!.



#Masa ajak keluar jalan-jalan

Kalau BF/GF: 
  • Pakaian mestilah terbaik, nak yang hot, nak yang cool mesti cantik dan smart. minyak wangi takya cakap la.. fuhh semerbak!. nak makan kat mana.. mekdi, piza, kepci. secret resepi...pehhh
Kalau member :
  • Pakai sempoi sempoi je.. cukuplah t-shirt pergi kerja yang kadang-kadang tak basuh seminggu pun korang pakai. kena gaya kalau lelaki ketiak pun bau hangit...fuuuu.makan? hah kedai mamak oder roti canai kosong sudahhh


#Cakap dalam telefon:

Kalau BF/GF :
  • Alahai suara kalau yang macam singa tu tiba-tiba je boleh bertukar menjadi kucing...meaowww..punyalah nak romantik kununnya...fuuu...yang aweks pula mulalah buat suara manje yabedabedu shukew shukew,,,,dan pastinya korang mampu bercakap lebih daripada 3 jam ataupun sehingga telepon korang habis bateri? erk
Kalau member :
  • korang takkan berselindung..cakap mesti kasar..ayat tu kalau tak buat orang sakit hati tak boleh.. kalau  nak cakap tu mesti kejap-kejap tegelak...hahahahaahha hahahahaha...dan semestinya korang xkan cakap lebih daripada 10 minit melainkan ada urusan penting


#Cakap belakang :

Kalau BF/GF :
  •  Alahai  sampai kiamat pun korang takkan kutuk bf/gf korang.. takkan la korang nak cakap "huh makwe aku tu bapak la pemalas,..nakal pulak tu,masa kecik2 suma bekubang kat paya..=.=". asik asik nak puji.. asik-asik dia la yang terbaik...fuuuu

Kalau member  :
  • korang tanpa segan silu untuk mengutuk dan mengumpat *jangan amalkan  kadangkala itu akan menjadi satu keperluan dalam hidup korang...."peh kalau tak kutuk dia sehari macam tak lengkap hidup wo"


Kesimpulannya.. korang semestinya akan melebihkan dengan bf/gf korang .maklumla..sayang kan.. dan dengan rakan pula korang akan menjadi sempoi dan bersahaja, sebab apa? kawan kan... ahahahaha 


Mood: Mahu cari skandal pula.. erk!




0 suka minum Orenzsusu: