Wednesday, 3 August 2011

Cara nak pulihkan dokumen yang telah rosak



Assalamualaikum....Hai semua....!! dah tiga hari kan kita semua menjalankan ibadat puasa.. fuyyo... maknanya dah tiga hari la korang semua sahur .. terawih ..dan pergi ke bazar...ahaaa takpa teruskan puasa selagi badan ini mampu menjalankannya

aha.. hari ini sebenarnya aku nak kongsikan sedikit ilmu masa zaman aku belajar dulu..zaman korang semua dipenuhi oleh assignment, report, kuiz ..dan test..zaman masa tu korang akan berusaha untuk menyiapkan assignment seorang diri ataupun cuma mengambil jalan mudah yakni menyalin assignment member korang.. ahahaha

ahaaa... ceritanya begini.. pernah tak korang yang dah siap taip tugasan tu..pastu nak pergi print la kat cyber cafe..tup tup.... dokumen yang korang save tu xde.. ataupun die dah kena sumpah jadi format .exe .. bwahaaaha betapa hancur luruh hati disaat itu lagi-lagi kalau nak hantar last minute...

emm..sebenarnya file korang tu tak hilang *kecuali kena padan ngan orang lain ...cuma ia telah diserang oleh virus abcdef*** kebiasaannya ia menyerang dokumen office je ..oleh itu jangan panic.. korang boleh gunakan benda ni untuk merawatnya.


mula mula.. korang download dulu benda ni..simpan dan pastu extract ya 


lepas tu copy menda tu dan paste kan ia ke tempat file anda hilang/rosak itu



dah siap copy apa lagi... tekan je lah...tunggu sampai dia keluar perkataan "press any key to continue"


lepas tu korang check la balik dokumen korang yang rosak itu...kalau dah jumpa syabas diucapkan!!! hahaha. sebenarnya software itu berfungsi untuk meresetkan balik file yang ditutup atupun disembunyikan..oleh itu kalau ada apa-apa yang berlaku seperti folder hilang ke ape.. boleh la guna software ini. sekian


mood: laptop window rosak terus pergi format .. errr


0 suka minum Orenzsusu: