Friday, 5 August 2011

Tutorial nak download flash game format swf dari web menggunakan mozilla firefox


Pernah main game flash game kat internet tak?
bagi yang suka main flash anda boleh mendownloadnya saja
kan senang lepas tu tak payah da nak loading lama-lama, kena gaya flash game tu saiz dia besar, xkan kalau nak main kena bukak internet je kan?

caranya mudah saja, apa yang perlu anda ada cuma ialah mozilla firefox
contoh web flash game adalah seperti ini [klik]

1st: bukak laman web flash game tu,
klik mouse, kanan dan cari view page info


pastu pergi ke bahagian media dan cari file berformat swf , klik kat situ dan save



nak pakai internet download manager pon boleh gak, cuma perlu copy link file tu dan campak kat idm



dah siap download, pergi kat file tu dan bukak la dengan browser papepun.


dan korang boleh main bila-bila masa tanpa perlu akses internet lagi,

*ada laman web yang boleh korang download dan ada yang tidak.. untung nasib korang aje lah ya...uhuhuhu

sekian, tutorial ringkas dari saya.


Mood: Repost entri lama

0 suka minum Orenzsusu: